Coaching

schommels200

Ik coach managers van middenkader tot en met MT-niveau, secretaresses, adviseurs en trainers uit
zowel profit als non-profit organisaties op gebied van (in)effectief gedrag, loopbaanontwikkeling en dreigende burn-out.

In mijn coachingstrajecten ga ik uit van mijn visie op hoe mensen leren. Ik help mensen zelf te leren veranderen. Ik richt mij sterk op verbetering van zelfmanagement. De gecoachte leert om zijn oordeel en meningen over zichzelf en anderen te managen en zijn zelfsturend vermogen te vergroten.

In het eerste doelstellend gesprek formuleren we samen waarden en doelen, gekoppeld aan gewenste competenties. Door deze vorm van contractering is commitment aan persoonlijke doelen heel sterk en is de kans op succes groot.

De gecoachte is zelf verantwoordelijk voor zijn acties en leerproces. Deze verantwoordelijkheid maakt het veranderproces tastbaarder, gerichter en gedisciplineerder. Daardoor verloopt het ook succesvoller. Gesprekken, oefeningen, organisatie-opstellingen, zelfobservaties of observaties door mij op de werkplek behoren tot mogelijke leervormen. Methodieken waar ik gebruik van maak, zijn Neuro-linguïstisch programmeren, Rationeel emotieve training, Systemisch werk en Mindfulness.

Mensen die door mij gecoacht zijn, maken grote ontwikkelingen door in hun groeiproces en ervaren mij daarbij als confronterend, inspirerend en helpend. Ik vind het erg fijn om daaraan een bijdrage te mogen leveren.